Kontakta oss | Logga in
 
Fakta
 
Skip Navigation Links
Starta nytt
Skip Navigation Links
Steg
Cykel
Motion
Skip Navigation Links
Utmaningen
AktivPoints
kalendern
Skip Navigation Links
Administrativa funktioner
Mina Sidor
 
 
 
 
 

 
 
AktivOnline, en start på något nytt!

Visa vägen!

AktivOnline är en ny friskvårdsaktivitet som motiverar anställda inom företag, kommuner och landsting till ett mer fysiskt aktivt och klimatsmart liv.

Blanda eller välj!

AktivOnline är flexibelt och enkelt att använda. Utifrån aktivitet och utrustning väljer deltagaren själv hur aktiviteten ska registreras:

  • Används stegräknare anges antal steg
  • Vid cykling anges antal kilometer
  • All motion/träning kan även anges i minuter

Oavsett hur en aktivitet registreras så genererar den AktivPoints vilket gör det möjligt att jämföra olika aktiviteter med varandra oavsett hur de registreras.

image

Så här kan det se ut för John och Lena:

Cykling 4 km till och från jobbet registrerar John i kategori Cykel medan lunchpromenaden och kvällsträningen i gympa anges i kategorin Motion. Lena använder stegräknare och registrerar sina steg i Kategorin Steg men hon har även varit och simmat 1 000 m och det registrerar hon i kategorin Motion.

AktivPoints

AktivPoints heter det poängberäkningssystem som används i AktivOnline och som gör det möjligt att jämföra resultat oavsett vilken fysisk aktivitet som utförs och i vilken aktivitetskategori, Steg, Cykel och/eller Motion den registreras.

AktivPoints beräknas utifrån individens grundläggande energiomsättning BMR (Basal Metabolic Rate) där hänsyn är tagen till ålder, vikt, längd och kön. Detta värde tillsammans med den mängd energi som förbrukas vid en viss aktivitet utgör antalet AktivPoints.

Resultatfunktioner som inspirerar

Genom att jämföra det egna, lagets, avdelningens eller företagets resultat med andra väcks en tävlingsinstinkt som inte bara motiverar till mer aktivitet utan även skapar diskussioner, trivsel och teamkänsla.

Alla resultat, topplistor och statistik visas i realtid. Så här ser det ut för John:


Lag eller individuellt – Välj det som passar bäst!

När du anmäler dig till AktivOnline väljer du att antingen delta individuellt eller i lag. Väljer du lag kan du gå med i ett befintligt lag eller skapa ett nytt. Laget ska bestå av 3 - 15 deltagare som tillsammans tävlar mot andra lag inom det egna företaget och mot lag från andra arbetsplatser. Det gäller för samtliga i laget att vara så aktiva som möjligt och få så många poäng (AktivPoints) som möjligt och det är lagets genomsnittliga poängvärde som räknas. Som deltagare i ett lag tävlar du som individ även mot dem som anmält sig som individuella deltagare. Väljer du att anmäla dig som individuell deltagare tävlar du dels mot andra individuella deltagare men även mot de personer som medverkar i lagtävlingen.
Det går bra att under perioden byta lag, byta från lag till individuellt deltagande och tvärtom. Resultaten är personliga och följer deltagaren.

Tävlingen

För alla som är med i AktivOnline handlar det om att få ihop så många AktivPoints som möjligt. Flest AktivPoints vinner! I lagtävlingen är det lagens genomsnittliga antal AktivPoints som räknas. Men det går även att utse såväl vinnare som vinnande lag med flest antal steg, flest antal cyklade kilometer och flest antal motionerade minuter eller varför inte den person eller det lag som sparat mest koldioxid.

Priser att vinna!


Vi införskaffar och administrerar priser utifrån önskemål från respektive medverkande företag.

 

Miljövinster som märks!


De som låter bilen stå och tar sig till jobbet etc. genom att cykla, promenera eller springa ser hur mycket koldioxid de själv, laget och företaget sparat i förhållande till om bil använts. AktivOnline drar sitt strå till miljöstacken genom att inte producera och distribuera resurskrävande trycksaker. Istället tillhandahåller vi informations - och marknadsföringsmaterial här på hemsidan i pdf-format och vi erbjuder även faktura via e-post.

 

 

Inga krav på produktköp!


Det ställs inga krav på att köpa nya produkter i AktivOnline. Vill man registrera steg och har en stegräknare går det bra att använda den. Vill man ange hur många kilometer man cyklat och har en cykeldator kan man använda den och det går även bra att uppskatta antalet kilometer. För att registrera i kategorin Motion krävs endast klocka för att ange antal minuter man varit aktiv.
Om företaget däremot vill stimulera sin personal ytterligare finns såväl stegräknare som cykeldatorer att beställa från AktivOnline i samband med företagsanmälan.

 

 

Alla kan vara med!

Allt i AktivOnline är konstruerat för att hanteras via Internet men om datoranvändande inte är ett alternativ på er arbetsplats går det bra att använda Jobbingkalendern som ett komplement. Kalendern sätts upp på exempelvis anslagstavlan i personalrummet där deltagarna anger sina aktiviteter. När aktivitetsperioden är slut kan kalendern enkelt sammanställas och överföras till Internet. Kalendern finns att ladda ner och skriva ut på hemsidan.
Att använda hemmadatorn är ytterligare ett alternativ för medarbetare som saknar eller inte har regelbunden tillgång till dator på jobbet.

 

 

AktivOnline är enkelt och kräver minimal administration

  • Anmäl företaget och få er unika anmälningskod via e-post.
  • Informera personalen.
  • Medarbetarna anmäler sig själv med hjälp av anmälningskoden, bildar lag eller deltar individuellt.

 

 

Aktivitetsperioder 2015

Företaget kan välja egna aktivitetsperioder* eller medverka i AktivOnlines fasta perioder som genomförs under 8 veckor på våren och 8 veckor på hösten.

  • 13 april  – 7 juni
  • 24 augusti  – 18 oktober

 

* Om ni väljer egna aktivitetsperioder tävlar ni internt inom företaget och jämförs inte med andra företag, lag och deltagare i AktivOnline.

Varmt välkommen till AktivOnline!

 
 
 
© AktivOnline™ • 2M Nordic IT Consulting AB • Org.nr. 556593-8973 • info@aktivonline.se